Ny teknologi skal gi båteierne ro i sjela

En ny løsning som blant annet måler og varsler G-krefter, støt, vannivå og posisjon kan begrense og forebygge skader på båten.

– Nå kan båteiere enkelt ha tilsyn med båten sin akkurat når de ønsker, og bli varslet om noe skulle skje – uten at de trenger å dra dit båten ligger fortøyd, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Fremtind vil teste løsningen blant et knippe forsikringskunder i SpareBank 1 og DNB denne sommeren og den påfølgende opplagssesongen.

– Vi tror fjorårets varme sommer har vekket båtfolket opp av dvalen, og at flere vil ty til sjøen fremfor å reise utenlands i sommerhalvåret, sier Nielsen.

Vil gi færre båtskader og tyveri

I den nye forsikringsløsningen installeres en hovedenhet som måler G-krefter og støt, og som har GPS som viser eksakt posisjon. I tillegg brukes sensorer som måler batteritilstand, vannivå og temperatur og det hele styres via en app.

– Sensorene vil gi båteieren tidlig varsling av avvik og hendelser, som gjør at de kan begrense og i stor grad forebygge skader før de oppstår, sier Nielsen.

Forsikringsbransjen har de siste tre årene registrert godt over 32 000 båtskader, med en solid økning i fjor grunnet en varm og lang sommer. Av de drøye 4500 båtskadene Fremtind har registrert blant forsikringskundene i SpareBank 1 og DNB de siste tre årene skjer over 60 prosent av skadene mens båten ligger fortøyd.

– Synkeskader, tyveri, sammenstøt og skader som følge av dårlig vær er typiske skader som vi vil se færre av med denne løsningen. Tyveri skjer når båten er fortøyd, men også i stor grad når båten ligger i opplag på land, sier Nielsen.

E-call til sjøs

Fremtind har gått i partnerskap med bergensfirmaet SensarMarine, som leverer teknologien.

SensarMarine skjønner hvordan deres løsninger kan gi trygghet til våre båtforsikringskunder, sier Nielsen.

– Forventingene er store til smartbåt-teknologi og hvordan dette vil påvirke det moderne båtlivet. Vi ser frem til å samarbeide med en engasjert partner slik som Fremtind, og gjøre det tryggere på sjøen og redusere skade og slitasje på båten, sier gründer Paal Kaperdal i SensarMarine.

SensarMarine og Fremtind ser også på muligheten for å utvikle en form for e-call til sjøs. E-call er en alarmtjeneste ved bilulykker, og alle nyproduserte biler etter 1. april 2018 må ha e-call.

– Norges langstrakte kyst byr på kanskje verdens tøffeste klima for fritidsbåter, og med en e-call-løsning har vi mulighet til å redde liv. Vi er stolte av å kunne tilby norskprodusert teknologi som ligger helt i front utviklingen på dette spennende feltet, sier Kaperdal.

Les mer om SmartBoat One

Other news

Talk With a Specialist

Our specialists are on call and ready to provide more information and answer all your questions about SmartBoat One. Reach out to us today to learn more!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.